شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار شنبه ۲ تیر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۱۱:۱۴

متن کنوانسیون رژیم حقوقی خزر برای تایید به پوتین ارائه شد

باشگاه خبری فراساحل: متن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر برای تایید به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور ارائه شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل شبکه تلویزیونی آر ب کا روسیه اعلام کرد: این متن در آستانه اجلاس سران پنج کشور ساحلی دریای خزر که مذاکرات درباره آن بیش از 20 سال جریان داشت، منتشر شده است. پیش از این وزیر امور خارجه قزاقستان از برگزاری پنجمین اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر برای تعیین رژیم حقوقی این دریا در نیمه دوم سال جاری میلادی(2018) در آستانه خبر داده بود. به گفته رسانه روسی، دیمیتری مدودیف نخست وزیرروسیه هم این مصوبه پیشنهادی را امضا کرده واین سند درپورتال اخبار حقوقی روسیه منتشر شده است. در متن مصوبه خاطرنشان شده است که پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر از سوی وزارت خارجه روسیه ارائه و با سازمان‌‌های اجرایی فدرال روسیه مورد موافقت قرار گرفته و هماهنگی‌‌های اولیه در مورد آن با چهار کشور ساحلی خزر شامل ایران، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان صورت گرفته است.

در مصوبه دولت روسیه گفته شده است: پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را وزارت خارجه روسیه ارائه کرد و متن آن با سازمان‌‌های اجرایی فدرال روسیه مورد موافقت قرار گرفته و با چهار کشور ساحلی خزر هماهنگی اولیه در مورد آن صورت گرفته است. شبکه روسی گفت: کشورهای ساحلی دریای خزر پس از فروپاشی اتحاد شوروی سابق برای تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر تلاش کردند و گروه کاری برای تدوین این سند در سطح معاونان وزیران خارجه پنج کشور در سال 1996 تشکیل شد. «از آن زمان بارها مقامهای پنج کشور ساحلی خزر از تصویب کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر خبر دادند اما تایید آن هر بار به تعویق افتاد. وزیر خارجه روسیه در ماه دسامبر سال گذشته به پایان کار تدوین این سند اشاره کرد.» در متن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر که از طرف دولت روسیه تایید شده است، گفته شده که بستر و کف این پهنه آبی بر اساس اصل بخش بندی و سطح دریا به محدوده‌‌های داخلی و سرزمینی، محدوده‌‌های ماهیگیری و پهنه مشترک آبی تقسیم می‌شود.

هر یک از پنج کشور اجازه می‌یابد محدوده‌‌هایی آبی تا پهنای 15 مایل دریایی تعیین کند که با خطوط مرزی مطابق با کنوانسیون مشخص خواهد شد. هر کشور ساحلی نیز اجازه می‌یابد محدوده ماهیگیری به پهنای 10 مایل دریایی تعیین کند. بر اساس سند منتشر شده، شیوه تعیین خطوط میانی در دریای خزر بین کشورهای ساحلی خزر باید با یک موافقت نامه جداگانه مشخص شود. رسانه روسی گفت: اگر یکی از کشورهای ساحلی خزر شکلی از ساحل را دارد که در تعیین آبهای داخلی ،آن را در وضعیت غیر رضایتبخش قرار می‌دهد این مساله در تعیین شیوه ترسیم خطوط میانی مورد توجه قرار می‌گیرد. شبکه ار.ب.کا گفت: ایران در چنین شرایطی در دریای خزر قرار گرفته است و تهران پیشنهاد کرده این پهنه آبی به پنج قسمت مساوی و نه خطوط میانی تقسیم شود. در پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر امکان احداث خطوط لوله از بستر این دریا پیش بینی شده به شرطی که شرایط ساخت آن با اصول زیست محیطی و مهندسی و معیارهای قراردادهای بین المللی مطابقت داشته باشد.

در پیش نویس کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر پیشنهاد شده که عدم حضور نیروهای مسلح خارجی در این دریا مورد تاکید قرار گیرد. کشورهای ساحلی خزر موظف شده اند سیستم زیست محیطی دریای خزر و تمام اجزای آن را محافظت کنند. در مصوبه دولت روسیه پیشنهاد شده که کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر بدون محدودیت زمانی امضا شود. شبکه روسی در پایان گفت: اصولی که در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر پیشنهاد شده در اجلاس سران پنج کشور ساحلی در آستراخان در سال 2014 مورد موافقت قرار گرفته است. انتظار می‌رود امضای این سند در اجلاس سران خزر در بندر آکتائو قزاقستان در ماه اوت آینده صورت گیرد.



  کد خبر : 5450
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :